пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

День збройних сил України (6 грудня)

6 грудня відзначається День Збройних Сил України. Це свято затверджено відповідною постановою Верховної Ради у 1993 році. Дата 6 грудня була вибрана через те, що саме 6 грудня 1991 року відбулося ухвалення закону «Про Збройні Сили України».

Відзначається урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, божественною літургією. У війську проходять урочисті збори, церемонія вручення державних нагород та святковий концерт. Ввечері програма свята завершується святковим феєрверком у містах-героях та містах розташування керівних центрів українського війська.

За традицією, кожен рік президент України вітає всіх службовців української армії, відзначаючи значну роль цих людей у підтримці Україною свого незалежного статусу. Віктор Янукович порушив цю традицію в 2013 році у зв'язку з перебуванням за кордоном та заворушеннями в Україні.

Дане свято особливо актуальне в даний складний час. Приєднуємося до привітання усіх хто має чи мав стосунок до військової служби і особлива повага і шан тим хто зараз на сході України.

Дивіться також: Привітання до Дня збройних сил України.

Немає коментарів:

Дописати коментар